Skip to main content
 • Clinkers

  Wij stellen ons graag aan je voor

  De vraag naar cultuureducatie groeit en groeit. Daardoor is ons team uitgebreid met een aantal ‘Clinkers’ en zullen er nog meer Clinkers volgen. Iedereen werkt in deeltijd voor Clink!, op verschillende momenten in de week. Wij samen staan opgesteld om alle vragen te beantwoorden, wensen te vervullen en dromen waar te maken voor de leerlingen van de Lingewaardse scholen. We stellen ons graag voor. Klik op een foto voor de persoonlijke verhalen.
  Wij zijn bereikbaar op Tel. 0481-234423 of via de mail info@clink.nl

 • Sander Spaan

  Directeur

  Sinds juni 2019 ben ik het gezicht van Clink! Ik durf te zeggen dat we in de eerste jaren al veel bereikt hebben. Financieel is de stichting op orde, nu staan we voor de volgende uitdaging. We willen voldoen aan de vragen uit het veld. Scholen weten ons te vinden en komen met fantastische vragen. En … wij zeggen overal ‘ja’ op. Want daar zijn we cultuurmakelaar voor, om kunst en cultuur nog meer binnen het onderwijs te brengen. Dat lukt al aardig, al zeggen we het zelf. Scholen en ons ZZP-team zijn blij met ons. Alleen groeien we uit ons kleine jasje. We willen weer een eigen plek, we hebben hulp nodig om de groei aan te kunnen.
  Naast deze geweldige rol binnen de stichting sta ik zelf wekelijks nog enkele uren voor de klas als vakleerkracht muziek en theater, heel belangrijk, omdat ik zo ook betrokken blijf en weet wat er op de werkvloer gaande is.

 • Waltera Venderbosch

  Administratie/Ondersteuning

  Ik ben Waltera Venderbosch. Sinds de ‘doorstart’ van stichting ondersteun ik de directie. Doel is dat ik me meer ga toeleggen op de ondersteunende processen als aanvragen en verantwoording van subsidies, opstellen contracten, bewaken budgetten van lopende projecten, opstellen begroting en rapportages. Ook verder digitaliseren, archiveren en stroomlijnen van mailverkeer en niet te vergeten verbetering van de financiële administratie. Dit is echt noodzakelijk door de groei van de stichting en de steeds verder toenemende vraag van de scholen. Vooralsnog houd ik me ook nog veel bezig met operationele zaken als werkzaamheden voor het Kunstmenu, CmK aangelegenheden en regelwerk rondom projecten als bijvoorbeeld Méér Muziek in de Klas.

 • Ingeborg Kaandorp

  Projectmedewerker Educatie

  Mijn naam is Ingeborg Kaandorp en ik ben een van de andere creatieve breinen van Clink!
  Sinds juli 2021 mag ik met veel plezier meewerken aan het Kunst- en Cultuuronderwijs in Lingewaard.
  Mijn taken omvatten o.a. het organiseren en plannen van het Kunstmenu, het vormgeven van alle uitingen van Clink!, het ontwerp van de nieuwe website, het maken en vormgeven van de Cultuurkrant en nog veel meer.

  Ook verzorg ik als vakleerkracht Beeldend workshops tijdens Cultuurinvasiedagen, ondersteun ik ICC’ers en heb ik contacten met scholen, aanbieders en cultuurcentra. Door mijn achtergrond in zowel kunst als onderwijs kan ik hier heerlijk mijn creatieve ei kwijt. Naast Clink! heb ik mijn eigen bedrijf, Bij Ingeborg, waarin ik vooral bezig ben met grafische vormgeving, handlettering en het geven van workshops. De combinatie met mijn werkzaamheden voor Clink! is wat mij betreft top!

 • Maaike Kool

  Projectmedewerker erfgoed

  Mijn naam is Maaike Kool. Sinds 1 september 2022 maak ik onderdeel uit van het creatieve Clink! Team. Ik ga me bezighouden met het ontwikkelen van een erfgoedroute voor het primair onderwijs en scholen die meer willen op het gebied van erfgoed voorzien van een individueel en passend advies. Daarnaast bestaan mijn werkzaamheden uit het meedenken over en meeschrijven aan aanvragen voor erfgoedsubsidies , adviseren van erfgoed partijen over erfgoededucatie en vormgeving van het nieuwe Cultureel Rondje.

  Van huis uit ben ik historicus en al vele jaren werkzaam in het culturele veld. Mijn werkervaring komt goed van pas nu ik ook formateur van het nieuwe Cultuurakkoord ben. 

 • Freek Koopmans

  Mijn naam is Freek Koopmans en vanaf 1 maart 2023 maak ik onderdeel uit van het Clink! team. Als cultuurcoach ga ik me bezig houden met CmK op het v.o. en Meer Muziek in de Klas. 

  Naast mijn werkzaamheden bij Clink! werk ik als vakleerkracht op een basisschool en als theatermaker en presentator op het podium met o.a. Percossa. Ik vind het heerlijk om creatieve concepten te bedenken en probeer waar mogelijk de combinatie op te zoeken van educatie en kunst. 

 • Marrit de Krijger

  Mijn naam is Marrit de Krijger en ik woon sinds 2017 met mijn man en kinderen in Huissen.
  Ik maakte kennis met Clink! via de CulTOURdag bij mijn kinderen op school. Het enthousiasme vanuit de organisatie werd overgebracht op de kinderen. Ze kwamen trots thuis en hadden zoveel plezier gehad. Wat zou het mooi zijn als er zowel in vrije tijd als op scholen meer ruimte komt voor cultuur. Er is al van alles te ontdekken en te doen in Lingewaard en ik wil hier zoveel mogelijk mensen enthousiast voor maken. Ik mag als cultuurcoach aan de slag voor Clink! en ik heb er zin in!
 • Monique Jansen

  Muziekdocent

  Als kind kreeg ik de kans om muzieklessen te volgen, en op mijn basisschool werd veel aandacht besteed aan muziek. Uit ervaring weet ik dus hoe belangrijk het is om de muziek die in je zit (en dat heeft bijna iedereen!) eruit te kunnen halen en het plezier ervan te kunnen ontdekken. Dit is een prachtige bezigheid die ik vanuit Clink! in vele vormen en maten inzet. Denk aan zingen, trombone spelen, ukelele-les of meespelen op de
  boomwhackers.
  Als projectcoördinator van de Blazersbende laat ik kinderen ervaren hoe het is om op een ‘echt’ (blaas)instrument te spelen. Na een aantal lessen kunnen ze meespelen en optreden met een muziekvereniging. Echt gaaf!
  Vanuit mijn eigen bedrijf ‘In de stemming’ geef ik workshops en ben ik koordirigent. Ik laat vele mensen ervaren hoe heerlijk zingen kan zijn. Ook als je denkt dat je dat niet kan.

 • Jordi van Rootseler

  Projectmedewerker
  Samen komen we verder! Dat is mijn motto. 
  Al van kinds af aan ben ik omgeven door kunst en cultuur.  Ik heb vele jaren op wedstrijd niveau ’gestijldanst’. Met stijldansen leer je in iedergeval communiceren zonder te praten. Je kunt namelijk niet zeggen: EN NU LINKS! Je moet samen ervoor zorgen dat je een mooie dans neerzet, een van kwaliteit en waarbij je plezier uitstraalt. 
  Mijn uitdaging bij Clink is om ervoor te zorgen dat projecten gestroomlijnd verlopen. En dat er een goeie samenwerking ontstaat tussen de vrager en aanbieder. Waarbij er kwaliteit geleverd wordt en waar beide partijen plezier aan beleven!
 • Dyon Spaan

  Facilitair Medewerker

  Als facilitair medewerker ondersteun ik Clink! op allerlei verschillende manieren. Dat gaat van het rondbrengen van Kunstwerken tot het doen van klussen in het Clink! Cantoor. Ik vind het heerlijk om lekker bezig te zijn en betrokken te zijn bij deze leuke stichting.

 • Bestuur Clink!

  Het bestuur van Clink! staat ons met raad en daad bij.
  Klik op de foto voor hun persoonlijke verhalen. Heb je vragen, opmerkingen of suggesties?
  Zij zijn per mail te bereiken op bestuur@clink.nl

 • Marian Alberts

  Voorzitter

  Eind 2019 ben ik betrokken geraakt bij de Open Academie in de gemeente Lingewaard. Ik werd meteen getroffen door de enorme potentie die deze instelling heeft als makelaar in cultuureducatie. Inmiddels ben ik voorzitter van het bestuur geworden.

  Als directeur van een ROC in Rivierenland heb ik gezien hoezeer culturele en creatieve vorming bijdragen aan de ontwikkeling van jonge mensen. Ik wil er graag aan bijdragen dat kinderen al op jonge leeftijd actief in aanraking komen met het grote aanbod aan muziek, theater en dans dat de gemeente Lingewaard rijk is.

 • Marco Bosch

  Secretaris

  Ik ben sinds 2021 als secretaris lid van het bestuur van Clink!. En dat doe ik met veel plezier omdat ik cultuur heel erg belangrijk vind. Of het nu gaat om het bezoeken van een museum, het luisteren naar muziek, het maken van een schilderij, het lezen van een goed boek of het spelen in een harmonieorkest, het zijn allemaal zaken die je leven rijker maken. Daarom is het ook belangrijk dat kinderen en jongeren daar volop mee in aanraking komen.
  Dat is dus waar Clink! voor staat. Het is een enthousiast team van bevlogen mensen die zich meer dan inzetten om dat samen met scholen, verenigingen, kunstenaars, musici en diverse andere instellingen en personen waar te maken. Daar wil ik dus graag mijn steentje aan bijdragen.

 • Mariëlle Milder

  Bestuurslid

  Sinds het begin van 2020 ben ik actief bestuurslid voor Stichting Clink!. Kunst,
  creativiteit en cultuur voor alle kinderen in het klaslokaal of daar buiten, ik zet me
  graag in om dat mogelijk te maken in Lingewaard! Want door goede cultuureducatie
  kunnen kinderen hun creativiteit ontwikkelen, talenten ontdekken en de wereld door
  een andere bril leren bekijken. Hartstikke belangrijk dus om al het moois dat Clink! in
  huis heeft op jonge leeftijd aangeboden te krijgen.

 • Frank van Alst

  Mijn naam is Frank van Alst, 53 jaar, en Ik ben getrouwd met Suzanne. Samen hebben we drie
  kinderen. Ik ben opgegroeid in Huissen, maar woon al weer zo’n 23 jaar in Bemmel.
  Sinds begin van dit jaar mag ik penningmeester van Clink! zijn. Daar heb ik veel zin in. inmiddels heb
  ik Clink! leren als een mooie organisatie en heb al meerdere prettige medeclinkers leren kennen.
  Verder werk ik al zo ongeveer mijn hele werkzame leven in het bankwezen en ben in mijn vrije tijd
  penningmeester bij Drumfanfare ESKA in Bemmel. Ik hoop dat ik met die ervaringen Clink! verder kan
  helpen te ontwikkelen. Clink! is volop in ontwikkeling en er zijn de komende jaren een hoop kansen
  te pakken om de ontwikkeling van de cultuur in de hele gemeente Lingewaard verder te bevorderen!

Wat doen wij?

Om je een beeld te geven van onze organisatie en werkzaamheden, hebben we enkele filmpjes gemaakt. Hierin kun je vinden met wie we samenwerken, wat we allemaal regelen en ook hoe wij ons Kunstmenu verzorgen.

Organisatie en netwerk Clink!

Uitvoering & Projecten Clink!

Kunstmenu & Organisatie Clink!