Skip to main content

Doe-Maar-Mee-Band steelt de show op 
drukbezochte Cultour in Lingewaard

5 september 2022

De Gelderlander, 5-09-2022

BEMMEL – Het publiek heeft na twee coronajaren zin in het cultuurseizoen. Dat blijkt bij de start van de Cultour door Lingewaard tijdens de Uit in Bemmel Markt. De Doe-Maar-Mee-Band steelt de show. Kinderen en volwassenen mogen een instrument kiezen en spelen na kort oefenen meen met het nummer ‘Happy’ van Pharrell Williams.

De markt werkt prima. Er is veel interesse in het aanbod, zo blijkt ter plekke. Vooral de muziekvoorstellingen zijn in trek. De kaartverkoop voor optredens in de Theaterkerk met muziek van The Beatles, Pink Floyd en Fleetwood Mac loopt als een tierelier. Het publiek komt af op de grote namen, constateert voorzitter David Hiemstra van Toestanden Op Podium TOP. ,,Je merkt dat mensen ernaar uitkijken om weer naar het theater te gaan. Sommige voorstellingen zijn al uitverkocht. De kaartverkoop voor de onbekende namen blijft wat achter. Terwijl daar toch superleuke voorstellingen tussen zitten waarbij je een hele leuke avond kunt hebben.”

Directeur Sander Spaan van Clink (Cultuur Educatie in Lingewaardse Kernen) constateert dat de uitmarkt boven verwachting verloopt. ,,We hadden niet verwacht dat het zo druk zou zijn. Er komen niet alleen inwoners uit Bemmel op af. Je ziet hier een gemêleerd publiek. Er is ook zoveel te zien.”

Tevredenheid over geslaagde opzet Cultour

Hij wijst op de etalages waar kunst te zien is van scholen uit het dorp. ,,Daar komen veel reacties op. Er gaan nu al stemmen op om dit evenement volgend jaar weer te organiseren. Dat zegt genoeg.”

Secretaris Fred Boersma van TOP en voorzitter van de werkgroep die de Uitmarkt heeft opgezet is uitermate tevreden. ,,Onze doelstelling is om de cultuur een impuls te geven. In die opzet zijn we geslaagd. Er zijn optredens in de Theaterkerk en daarbuiten, zestien kunstenaars exposeren met beelden en schilderijen, de scholen doen mee. Op de Uitmarkt is niets te koop, er ligt wel informatie. Daar is veel belangstelling voor. Daarom ben ik hartstikke tevreden met deze Uitmarkt” De Cultour blijft in Lingewaard rond trekken. Ik oktober strijkt de karavaan in Huissen neer.

foto © Gerard Burgers