Skip to main content

Cultureel Platform Lingewaard

Cultureel Platform Lingewaard (CPL) is een onafhankelijke organisatie met lokale vertegenwoordigers uit alle culturele disciplines en houdt zich bezig met het stimuleren van kunst en cultuur (participatie) in de gemeente Lingewaard. Dit doen zij door verbindingen te leggen tussen alle culturele aanbieders, voor zowel het educatief aanbod als daarbuiten.

Het Cultureel Platform voorziet in een mooie website, cultuurinlingewaard.nl , waarop alle culturele aanbieders uit de gemeente zichzelf kunnen profileren, de agenda kunnen vullen en hun vraag/aanbod kunnen weergeven.


Ook is er het Lingewaardse sportplatform www.lingewaardinbeweging.nl. Hier vind je alles op het gebied van sport en bewegen. Denk hierbij aan sportevenementen, sportnieuws en uitgelichte sportmomenten. 

We hebben zoveel mogelijk Cultuuraanbieders uit heel Lingewaard verzameld in onderstaande kaart. Verenigingen, Culturele Centra, ateliers en stichtingen, allen met een prachtig aanbod of fijne mogelijkheden. Kijk vooral eens lekker rond!

Ook op de kaart gezet worden door Clink!? Stuur even een mail naar ingeborg@clink.nl en we gaan het oppakken.

Cultuurakkoord 2023-2026

Op 20 september 2023 is het cultuurakkoord voor de gemeente Lingewaard gepresenteerd en ondertekend. Tijdens een oriëntatieavond werden de raadsleden getrakteerd op een busrit langs diverse culturele partijen.

Tijdens de rit in een Amerikaanse schoolbus werden de verschillende ambities uit het cultuurakkoord toegelicht door Sander Spaan, directeur Clink! en Maaike Kool, formateur van het cultuurakkoord. De eerste tussenstop was een bezoek aan St. Sebastianus in Gendt. Onder de bezielende leiding van Jacqueline Leenders werd maar eens weer duidelijk hoeveel muziek er in de gemeente zit en hoe belangrijk muziek en muziekonderwijs voor kinderen is.
De raadleden namen ook zelf de trombone ter hand.

De volgende tussenstop was het Dominicanenklooster in Huissen. Hier onderging het gezelschap een meditatieoefening in de kapel van het klooster. Op de terugweg naar Bemmel hield de bus kort halt voor een speciale foto opdracht van LingewArt, waarbij de inzittenden elkaar op een ludieke en artistieke manier mochten fotograferen. De foto’s worden onderdeel van de LingewArt Grafiekmanifestatie die op 27 oktober plaatsvindt in het Convent in Huissen. De avond werd afgesloten met een cultuurcafé in de Kinkel en ondertekening van het cultuurakkoord door wethouder Aart Slob. Na de wethouder volgden de andere aanwezigen. Het was een echte doe avond waarin de raadsleden konden ervaren hoe cultuur op je inwerkt. Ook dit cultuurakkoord is een doe akkoord waarbij we samen richting gaan geven aan de verwoorde ambities. Wil je actief meedoen in een van de werkgroepen? Meld je dan aan bij Maaike Kool via maaike@clink.nl